Warning: Declaration of YOOtheme\Theme\Wordpress\MenuWalker::walk($elements, $max_depth) should be compatible with Walker::walk($elements, $max_depth, ...$args) in /home/customer/www/skijasi.com/public_html/wp-content/themes/yootheme/vendor/yootheme/theme/platforms/wordpress/src/Wordpress/MenuWalker.php on line 111

Zašto paradajz ski ?

Povratak u skijanje je bila jedna od najboljih stvari u mom životu. Ali pri povratku sam sreo neku novu kulturu skijanja, različitu od one sa kojom sam odrastao kao dete.

Stara ali vrlo funkcionalna ski oprema, nemarkirane skije, smeštaj u kolibi bez vode, skijanje planirano tek kad zatrpa sneg :-)... Grejanje gibanice na haubi auta pre skijanja, vojnički pasulj sa žandarmima posle skijanja :-)... Sve je to bilo suprotno ski kulturi koja nas je dočekala i neobično posmatrala, a onda dobacila komentar "paradajz turisti !". Mi smo taj naziv dočekali i usvojili sa osmehom, a kako nismo turisti već skijaši, uzeli smo samo termin "paradajz", iz bunta, pa iskovali pojam:

PARADAJZ SKI

Satirični naziv za one kojima je skijanje bitno, a sve ostalo sporedno. Suprotno ski kulturi kojoj je fokus na modi, smeštajima, spa, najnovijoj foto i ski opremi radi pokazivanja, a ne radi skijanja.

Sem toga hteli smo da napravimo mesto gde ćemo, kada stignemo, pisati o skijanju, oslobođeni ski biznisa i reklama (dok nas ne potplate :p). Biznisa koji je formirao paradigmu skijanja kao prestižnog potrošačkog turizma, a potisnuo skijanje kao sport, strast i prirodu. Mi smo obični skijaši koji su sreli veliki broj sabraće na stazama, sa vama želimo da podelimo naše obične ski priče :).

Dobrodošli i pridružite se.

Naše ski fotke ©  iz povratničke sezone nemaju modnu konotaciju već su tu samo da vas nasmeju :)))

Skijaši na društvenim mrežama